• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Naujausi pokalbiai su Mokytoju

2019.12.07
Хайфа
Солнечные ситуации
2019.12.07
Хайфа
Солнечная энергия- источник жизненной силы
2019.12.06
Хайфа
Удовольствие и мотивация

Tvarkaraštis

Facebook/Respublikinė Jogos Mokykla    Youtube/Respublikinė Jogos Mokykla   Instagram/Respublikine Jogos Mokykla

FLAVONOIDAI

papildai_virsFlavonoidais vadinama augalinių pigmentų grupė, kuri labiausiai lemia daržovių, vaisių ir žiedų spalvą. Tačiau ne tik spalvą, bet ir naudą.

Šiuo metu yra žinoma apie 500 flavonoidų, todėl egzistuoja kelios jų klasifikacijos – katechinai, flavonai ir t.t. Patys svarbiausi flavonoidai – kvercetinas ir citrinas.

Kvercetinas – antikancerogenas ir antioksidantas. Jis padeda išvengti širdies ligų ir padeda sergant jomis. Kartu su vitaminu C flavonoidai mažina kapiliarų trūkinėjimą. Tai aktualu žmonėms, kuriems dažnai atsiranda mėlynės.

Citrino daugiausia:

  • citrusiniuose vaisiuose (apelsinuose, citrinose, greipfrutuose),
  • erškėčiuose,
  • juoduosiuose serbentuose,
  • nesunokusiuose graikiniuose riešutuose,
  • slyvose,
  • obuoliuose,
  • trešnėse,
  • vyšniose.

Kvercetino daug:

  • obuolių ir kriaušių odelėse,
  • kolrabi daržovėse,
  • svogūnuose,
  • vynuogių vyne ir sultyse.