• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Lietuva: Kursas Vilniuje – 4 diena

Mokytojas pasakojo apie svarbą atrinkinėti patiriamus gyvenimo įspūdžius. Tai daryti, pasak Mokytojo, reikia kas kartą įspūdžiams pasibaigus. Mat geriausių įspūdžių ir patirties užfiksavimas ir atrinkimas kuria žmogui tam tikrus jo gyvenimo standartus, į kuriuos jis kitą kartą orientuosis, rinkdamas naujus įspūdžius. Pvz.: po atostogų atrinkęs ir atsispausdinęs kelias geriausias fotografijas iš daugelio atliktų, žmogus nuo šiol žinos, kokios nuotraukos jam yra gražios ir vertos dėmesio ir kitą kartą nebeapkraus savęs negražiomis nuotraukomis, o vietoje to stengsis daryti ir atrinkti tokias nuotraukas, kad jos būtų dar įspūdingesnės ir gražesnės nei prieš tai atrinktos ir atspausdintos. Tai padeda žmogui tobulėti.

Kita elementari priežastis, kodėl žmogui verta atrinkinėti iš daugelio ir fiksuoti surinktus įspūdžius yra ta, jog žmogus tiesiog nesugebės pasinaudoti ir pasimėgauti visais gautais įspūdžiais, jeigu iš tos daugybės nebus atrinkta keletas. Pvz.: atostogų metu atlikus dešimt tūkstančių fotografijų, jomis mėgautis taps itin nepatogu ir tikėtina, jog jos visos bus tiesiog užmirštos ir nebenaudojamos. Tuo tarpu iš dešimties tūkstančių atsirinkus dešimt, o iš jų tris atsispausdinus ir įsirėminus, šios nuotraukos teiks džiaugsmą ir atliks savo paskirtį dar ilgai. Tas pats ir su žmogaus įspūdžiais – jie atliks savo funkciją (teiks džiaugsmą, gyvenimo prasmę, padės formuoti gyvenimo kokybės standartus ir kt.) tik tuomet, kai bus atrenkami ir užfiksuoti keli patys svarbiausi iš daugelio.

Šį vakarą kamuoliukų praktika vyko sklandžiai: visuose ratukuose „virė gyvenimas“, žaidėjai vaikščiojo iš vieno ratuko į kitą, ratukai sėkmingai vykdė jiems užduotas užduotis.

 

Praktikai pasibaigus Mokytojas davė kiekvienam užduotį paanalizuoti patirtus svarbiausius įspūdžius ir atsirinkti iš jų tris. Atsirinkus – juos aiškiai suformuluoti (iškristalizuoti) ir tai padarius užsirašyti.

 

Straipsnį paruošė RJM Komanda