• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Lietuva: Vasaros Seminaras – 1 diena, Budraičiai

2019 m. RJM vasaros seminarą atidarėme ne šiaip sau susirinkę į Budraičių sporto salę gerai
praleisti laiko, o paaukodami dalį mus lepinančių aistrų. Taigi, paaiškėjus, jog atidarymo metu salėje tebuvo vienintelis skorpiono ženklo atstovas (šis zodiako kanalas atsakingas už mūsų aistras, norus, malonumų tenkinimą), Mokytojas pasiūlė keturiems mokiniams, sėdintiems salės kampuose, “paaukoti” po vieną savo aistrą. Šie mokiniai turėjo garsiai įvardinti, kokio savo malonumo atsisakys šio seminaro laikotarpiu. Pradėjus šį smagų procesą, galiausiai buvo garsiai „paaukotos“ bent 5 aistros:

  • Knygų skaitymas.
  • Kavos gėrimas.
  • Rūkymas.
  • Cukraus (ir bet kokių kitų saldumynų) valgymas.
  • Feisbuko ir kitų darbui nereikalingų svetainių naršymas.

Apie atsisakymą gerti kavą pradžioje nebuvo nė kalbos, o Jūs, mieli skaitytojai, matytumėte, kaip žmogui buvo nelengva garsiai, prieš visą salę atsisakyti kelioms savaitėms rūkymo. Tačiau dalyvių pasiryžimui vis augant, į aukojimų sąrašą ėmė vis lengviau patekti naujos priklausomybės, o vietoje keturių drąsuolių, galiausiai suvaldyti savo malonumų troškimą panoro net septyni žmonės, kurių paskutinysis, jau kone mušdamas sau ranka į krūtinę, prisiekinėjo seminaro laikotarpiui atsisakysiąs visų savo turimų aistrų…
Kaip jiems iš tiesų seksis mes dar sužinosime (o galbūt ir ne), tačiau jiems sėkmės palinkėti galime vien už jų pademonstruotą ryžtą.

 

Toliau, Mokytojas paaiškino šios praktikos esmę, jog siekiant užsibrėžtų tikslų, žmogui tenka atsisakyti kokių nors malonumų, kuriais šiaip su mielu noru mėgautųsi. Pavyzdžiui, sportininkai, ruošdamiesi varžyboms, turi riboti mitybą, menininkai kūrybinio proceso metu – laisvalaikį ir panašiai.

Taip ir RJM seminaro dalyviai – pradėjo šį vasaros seminarą, kuriame kartu ir kiekvienas atskirai sieks jiems brangių dvasinių tikslų – vardan to paaukodami dalį jiems malonių aistrų.

 

Pirmąją seminaro dieną dar norisi pasidalinti ir keliomis pasiruošimo akimirkomis – salė šį kartą pasipuošė ne tik gyvais augalais, bet ir nauja Kristinos paveikslų galerija, tačiau apie Kristiną ir jos darbus plačiau papasakosime jau kitame reportaže.

 

Tekstas / Edvinas
Redagavo / Silvija 
Nuotraukos / Dovilė, Silvija