• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Lietuva: Kursas Vilniuje – 1 diena

2019m. rugsėjo 23-sios kursas Vilniuje prasidėjo tarsi aukštosios mokyklos naujųjų mokslo metų pradžia. Šią ypatingą – virsmo gamtoje – lygiadienio dieną, erdvioje Žirmūnų E.Pliaterytės progimnazijos salėje, susirinko didžiulis būrys “studentų” – naujokai ir ne pirmakursiai, kremtantys Proto Plazminių kursų mokslus ir vėliau teorines žinias taikantys praktinėje užsiėmimų, seminarų bei kasdieninio gyvenimo veikloje. Pradžioje nuskambėjo Mokytojo sveikinimas su naujo sezono pradžia ir pasiūlymas apmąstyti, ko norėtume išmokti šiemet bei išsikelti naujus asmeninius uždavinius.

Susimąsčiusių studentų meditacija baigėsi tradiciniu Mokytojo klausimu: gal turit kokių klausimų, kol visi susirinksim?… Ir štai, “studentai” ėmė iš karto mankštinti savo protus formuluodami klausimus žodžiais bei mintimis. Mokytojas, kaip visuomet, kantriai padeda “studentams” pirmiausia pasiekti keliamo klausimo esmę, o paskui, atsakymus pateikia įdomiausiomis paskaitomis:
– apie tai, kuo skiriasi proto auginimas nuo proto mankštos;
– apie tai, kaip pereiti nuo fragmentinio prie visuminio mąstymo;
– ką reiškia patirti perteklinę būseną ir ką galima su tuo daryti;
– apie tai, kad kiekvieno augančio organizmo lokalinė potencija niekur neprarandama, tačiau, susidarius tinkamoms sąlygoms, vystosi toliau;
– apie pasirinkimą laisva valia eiti į priekį ir t.t.
Duodamas patarimą jo prašančiam žmogui, Mokytojas visada pabrėžia, kad nėra visiems žmonėms vienodai tinkančio recepto, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Dažniausiai, kas ieško kelio, tas jį ir randa.

Po paskaitų – pokalbių visuomet būna praktinė veikla per žaidimus. Žaisdamas su kitais, žmogus visu pajėgumu įjungia savo mąstymo, jausmų bei valios išteklius. Juos išvalo, perkrauna ir užpildo nauja energija, kuri reiškiasi gyvenime kasdieninėse situacijose ir padeda jas kūrybiškiau suprasti, išgyventi bei jose veikti.

Šiais laikais turime galimybę pasiklausyti garso įrašų ar pažiūrėti vaizdo medžiagą, tačiau klausytis gyvo atsakymo, pačiam užduoti savo klausimus ar gauti asmeninę patirtį, dalyvaujant praktikoje, yra neįkainojama vertybė.

Tad kviečiame jungtis į smagų dalyvių ratelį!

 

Tekstas / Daiva
Nuotraukos / Dovilė (vandenis)
Video / Dovilė (ožiaragis), Laura