• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Lietuva: Kursas Vilniuje – 2 diena

RJM vykstantys užsiėmimai, vadinami Proto Plazminiais kursais, yra panašūs į žaidimus kamuoliukais. Užsiėmimų dalyviai paskirstomi grupėmis ir supažindinami su taisyklėmis, pagal kurias tarpusavyje mėtysis minkštais kamuoliukais ir vykdys tam tikras jiems duotas užduotis. Ne vienam dalyviui yra kilęs klausimas: kokia šių žaidimų prasmė?

Antrąją Proto Plazminio kurso dieną, RJM Mokytojas pasakojo, jog kursuose vykstantys žaidimai – tai misterijos. Pasak Mokytojo, misterija yra modelis, atkartojantis tam tikrus – realius – materialius žmogaus gyvenimo procesus. Pavyzdžiui, senovėje žmonės nuolat atlikinėdavo medžioklės ar karo misterijas ir ritualus, kuriais vaizduodavo sėkmingą mūšį su priešu ar pavykstančią gyvūno medžioklę. Vykdant misteriją, jos dalyviai ne tik morališkai ir dvasiškai ruošiasi, bet ir realiai treniruojasi, mokosi atlikti atitinkamus jų laukiančius procesus.

Proto Plazminio kurso kamuoliukų mėtymo praktikos yra taip pat misterijos, atkartojančios ir simbolizuojančios tam tikrus mūsų kasdienio gyvenimo reiškinius ir įvykius, kuriuos po misterijos atlikti tampa šiek tiek lengviau. Mokytojas, atsakydamas į klausimą “kodėl žaidimų dalyviai nuolat paskirstomi į skirtingas grupes?”, pasakojo, jog tokiu būdu dalyviai treniruojasi sėkmingai siekti savo tikslų vis skirtingose aplinkybėse, su vis skirtingais žmonėmis. Juk mus supantis pasaulis nepaliaujamai keičiasi, tad šiuolaikiniam žmogui tampa vis svarbiau išmokti sėkmingai atlikti vienus ar kitus savo gyvenimo procesus sparčiai besikeičiančiose aplinkybėse. Pavyzdžiui, mergina sukuria šeimą ir jai svarbu paruošti valgį savo vyrui ir vaikams. Tačiau gyvenimo būdas ir technologijos gerokai pasikeitė nuo to laiko, kuomet mergina pati buvo vaikas ir mokėsi gaminti valgį iš savo kaime gyvenusios močiutės. Ar ji bulvių košę gamins mikro bangų krosnelėje, ar pirks pagamintą iš parduotuvės ar ruoš autentišku iš močiutės išmoktu būdu? Taigi, Proto Plazminių kursų metu jo dalyviai mokosi siekti savo gyvenimo tikslų nuolat besikeičiančiomis sąlygomis.

Mokytojas akcentavo, jog kiekvienas dalyvis misterijos-žaidimo metu gali kelti savo asmeninius tikslus ir bandyti spręsti savo asmeninio gyvenimo problemas, tokiu būdu iš misterijos gaudamas dvigubos naudos. Proto Plazminio kurso metu vykdomos misterijos-treniruotės, tai galimybės jų dalyviams svajoti, simuliuoti savo svajones ir bandyti jas įgyvendinti, tokiu būdu treniruojantis ir įnešant pokyčius į savo realų gyvenimą.

Keletas nuotaikingų akimirkų iš Proto Plazminio kurso treniruočių:

 

Tekstas / Edvinas
Video / Laura
Nuotraukos / Dovilė