• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Izraelis: Proto Plazminis kursas Rišon LeZione – 5 diena

Reikia pastebėti, kad šiandien klausimų diskusijai buvo pateikta mažiau nei įprastai. Tikriausiai taip pasireiškė raminantis Haifos pranajamos kurso poveikis.

 

Pradžioje mes patikslinome harmoningo žmogaus ir aktyvaus, tikslo siekiančio žmogaus sąvokas. Pirmasis į būtinybę aktyviai veikti reaguoja kaip į erzinantį esamos harmonijos suardymą, o kitas, priešingai pirmajam, bet kokį neveiklumo periodą vertina kaip trukdymą gyvybiškai svarbiam judėjimui į priekį.

Kaip pasiekti tikslą, kaip  savyje išugdyti reikalingas savybes. Šitie klausimai kyla nuolat. Šiandien juos nagrinėjome atsiremdami į sąvokas stimulas ir motyvacija. Stimulas nukreipia mus judėti iš kažkur.Tai kas skatina mus  veikti, siekiant išvengti neveiksnumo neigiamų pasekmių. O motyvacija mus nukreipia į kažkur. Ji paskatina mus veikti, kaip atlygį už pastangas žadėdama kažką malonaus.

Dar vienas dažnai užduodamas klausimas. Kaip pereiti nuo ketinimo prie veiksmo. Planų rengimas. Plano dalių atitikimas išoriniams srautams. Veiksmo pradžios taškas. “Nulinio” pradžios taško nustatymas susiejant su išoriniais srautais.  Kada veikia planuotojas, o kada kontroliuoja veiksmo vadovas.

Palaipsniui mes perėjome prie praktiškesnių klausimų apie darbą oktavose. Oktava kaip veidrodžių sistema, atspindinti jos dalyvių savybes. Trūkumai, kuriuos mes pastebime kituose, tai tik patvirtinimas, jog tuos trūkumus turime ir mes patys.  Oktavos užduotis – surinkti visas detales į vientisą sistemą, o ne pašalinti “nereikalingus” elementus supaprastinimo sąskaita.

Taip, žingsnis po žingsnio, priartėjome prie praktinių užduočių. Eilinį kartą įsitikinome, kad teoriškai viskas yra daug paprasčiau.  Bet mes stengėmės. Bet kokiu atveju prigaminome nemažai energijos.

 

Tekstas / Borisas
Nuotraukos / Laura, Tania, Jelena
Vertimas / Jolita