• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Izraelis: Proto Plazminis kursas Rišon LeZione – 1 diena

Pirmąją žiemos seminaro dieną mes pradėjome bandydami atskleisti trečiosios planetos – Merkurijaus paslaptį. Tai yra kalbėjomės apie taisykles ir jų laikymąsi. Merkurijaus energijai charakteringas vidinis pojūtis, tai – susierzinimas. Kaip save pozicionuoti taisyklių ir nuostatų pasaulyje – suvokiant egzistuojančias ir kuriant savo asmenines ar pripažįstant visuotinai priimtinus taisyklių pažeidimus. Taisyklės – kaip visuotinio patogaus egzistavimo sąlyga.

Nuo diskusijos apie globalią taisyklių sistemą pokalbis nukrypo prie temos apie ritmus ir taktus skirtingose sistemose ir organizmuose. Mes kalbėjome apie harmoninį rezonansą kaip sėkmingos tarpusavio sąveikos sąlygą. Apie tai, kad jeigu greitėjimas, įtampa neleidžia pasiekti komforto, tuomet  sulėtėjimas ir perėjimas į žemesnį lygį gali leisti pasiekti tą patį tikslą. Sužinojome kodėl šamai mėgsta braškes ir kaip mes dalyvaujame seksualiniame uodų gyvenime.

 

Kita pokalbio tema buvo apie proto(ru. ум), intelekto ir aukštesniojo proto (ru. разум) funkcijų apibrėžimą. Tai trys skirtingos žmogaus organizmo sistemos, kurios dažnai nepagrįstai sujungiamos. Intelektas – matavimo priemonių sistema, leidžianti rinkti objektyvią informaciją apie supantį pasaulį. Protas(ум) – konstruktorius, kuriantis pasaulio schemą pagal intelekto surinktą medžiagą. Aukštesnysis protas (разум) – sąmoningumo instrumentas, supratimo centras, veiksmų vadovas, likimas. Šaulio kanalas veda iš intelekto į protą(ум), ožiaragio kanalas – iš proto(ум) į aukštesnįjį protą (разум).

Apie viską detaliau galite paklausyti audio įrašuose:

2019.12.20 Ришон-ле-Цион. Меркурий- хозяин правил.

2019.12.20 Ришон-ле-Цион. Ритм и такт мира.

2019.12.20 Ришон-ле-Цион. Чем отличается интеллект, ум и разум.

 

Tuo tarpu visi susirinko ir mes pradėjome praktikas – greitėdami, lėtėdami, rezonuodami, apskritai kalbant, sėkmingai judėdami tikslo link.

 

Tekstas / Borisas
Nuotraukos / Laura, Tania
Vertimas / Silvija