• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Audio įrašai

2020.05.22
ZOOM трансляция
Вмешательство Сатурна
2020.05.22
ZOOM трансляция
Осознанность планеты
2020.05.22
ZOOM трансляция
Люди будущего


Šiandien
Sekmadienis, gegužės 31
Mes laukiame Jūsų!

                                                 

Rytoj
Pirmadienis, birželio 1
Mes laukiame Jūsų!

                                                 

Numatoma

                                                 

Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

FLAVONOIDAI

papildai_virsFlavonoidais vadinama augalinių pigmentų grupė, kuri labiausiai lemia daržovių, vaisių ir žiedų spalvą. Tačiau ne tik spalvą, bet ir naudą.

Šiuo metu yra žinoma apie 500 flavonoidų, todėl egzistuoja kelios jų klasifikacijos – katechinai, flavonai ir t.t. Patys svarbiausi flavonoidai – kvercetinas ir citrinas.

Kvercetinas – antikancerogenas ir antioksidantas. Jis padeda išvengti širdies ligų ir padeda sergant jomis. Kartu su vitaminu C flavonoidai mažina kapiliarų trūkinėjimą. Tai aktualu žmonėms, kuriems dažnai atsiranda mėlynės.

Citrino daugiausia:

  • citrusiniuose vaisiuose (apelsinuose, citrinose, greipfrutuose),
  • erškėčiuose,
  • juoduosiuose serbentuose,
  • nesunokusiuose graikiniuose riešutuose,
  • slyvose,
  • obuoliuose,
  • trešnėse,
  • vyšniose.

Kvercetino daug:

  • obuolių ir kriaušių odelėse,
  • kolrabi daržovėse,
  • svogūnuose,
  • vynuogių vyne ir sultyse.