• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

SVAJONIŲ KELIAS: 87 diena, Sikrags, 10 stotelė

Tesime duotą pažadą pasidalinti kibinų receptu ir pirmą kartą atverčiame “Pakelės receptų” užrašus skaitytojams. Kas jau ragavo Lados ruoštus kibinus, tikriausiai pritars, kad šis patiekalas vertas būti pirmame lape.

Taigi, norint iškepti 20 vienetų kibinų, jums bus reikalingi tokie produktai:
– 250 gramų kepimo margarino (1 pak.)
– 1 stiklinė kefyro
– 4 stiklinės miltų ( 1-os rūšies )
– 1 a.š. druskos
– 1 kiaušinis (viršaus aptepimui )

Įdarui prireiks:
– 500 gr. kapotos mėsos arba faršo (bet kokios rūšies)
– 3 didelių svogūnų
– 1 stiklinės vandens (gali būti jog sunaudosite ir mažiau, priklausomai nuo mėsos drėgnumo)
– druskos, pipirų pagal skonį

Iš pateiktų produktų norint gauti kibinus, visas šias sudedamąsias dalis reikia sujungti tarpusavyje tokia seka: į minkštą, kambario temperatūros margariną, supilti kefyrą, įdėti druską ir maišant pilti po vieną stiklinę miltų. Pilant paskutinę stiklinę, jau teks pradėti minkyti rankomis ir akylai stebėti, kad tešla būtų elastinga, gali visos stiklinės ir neprireikti. Toliau kamuoliukai – jums patogiausiu būdu tešlą reikia padalinti į 20 dalių ir suformuoti tiek pat kamuoliukų. Kamuoliukus sudėti į maišelį ir 20 minučių įdėti į šaldymo kamerą.
Per tą laiką smulkiai supjaustyti svogūnus, dėti juos į faršą, berti druską, pagardinti pipirais ir, po truputį pilant vandenį, viską maišyti. Vandenuko pilti tiek, kad masė gautūsi elastinga.
Vėl grįžtam prie kamuoliukų – iš kiekvieno iškočiojame pusės centimetro storio blynelį, į vidų dedame įdarą, lenkiame pusiau ir kraštus sujungiame pinant “kasytę”. Iš štai gavome kibinus!!! Juos dedame į skardą, viršų aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame apie 25-30 minučių 220 laipsnių karštumo orkaitėje.

Lada nuoširdžiai dalinasi savo patirtimi ir linki visiems gero apetito !!!

 

 

 

Receptas / Lada
Tekstas / Silvija
Nuotraukos / Jelena, Silvija