• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Lietuva: Žiemos Seminaras – 2 diena, Budraičiai

Galbūt tai tik sutapimas, tačiau pirmąją šio 2019 m. RJM žiemos seminaro dieną kalbėjomės apie švarą fizikiniame daiktų pasaulyje, o antrąją dieną pradėjome klausydami Mokytojo paskaitos apie švarą žmogaus prote – minčių pasaulyje. Mokiniai mokėsi kalbėti ir formuluoti klausimus aiškiai ir tiksliai, siekiant naudoti kuo mažiau nereikalingų žodžių, frazių, sakinių. Pasirodo, tai ne visuomet yra paprasta atlikti, ypač kai tenka pasakoti sudėtingus vidinius išgyvenimus ar formuluoti ne buitinius klausimus. Mat šiuolaikinis žmogus gyvena skaitmeniniame, informacijos gausa pasižyminčiame pasaulyje, kuris yra pilnas žmogui nereikalingos informacijos. Taigi proto ir atitinkamai žmogų supančios informacinės erdvės švara yra iššūkis, su kuriuo be išimties susiduria kiekvienas šiuolaikinis žmogus. Kam tos minčių švaros, klausiate? Pasirodo, žmogui nereikalingos informacijos perteklius, švelniai tariant, nepadeda jam pilnavertiškai naudotis savo proto gebėjimais. Todėl norint gyventi ir dirbti efektyviai, patartina laikytis ir siekti informacinės higienos, stengiantis naudotis ir priimti tik aktualią ir kiekvienam svarbią informaciją.

Kaip ir pirmąją, taip ir antrąją seminaro dieną beveik didžiąją dalį Mokytojo vedamų užsiėmimų laiko mes praleidome diskutuodami ir klausydami jo paskaitų. Mokiniai klausėsi Respublikinės jogos mokyklos istorijos, mokyklos funkcijos, jos darbo srities. Lyginome, koks pasaulis ir kokios žmogaus galimybės buvo prieš dvidešimt metų ir kokie esminiai pokyčiai laukia per artimiausius kelis dešimtmečius.

 

Dieną pabaigusioje laisvojo judesio praktikoje mokiniai mokėsi kurti tarpusavio santykius – pradedant savęs supratimu, toliau partnerio supratimu ir baigiant harmoningu santykių nutraukimu.

 

Straipsnį paruošė RJM Komanda