• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Izraelis: Pranajamos kursas Haifoje – 3 diena

Trečiąją pranajamos kurso dieną Mokytojas pradėjo paaiškinimu, kas yra prana ir kokiu būdu ją galime nukreipti savo kūno viduje. Pranos judėjimo kryptis sukuriama mūsų kuriamo minties – vaizdinio pagalba. Sukurtas vaizdinys it magnetas veikia praną. Prana leidžiasi veikiama ir seka paskui vaizdinį. Reikėtų pažinti šio pasaulio (pavyzdžiui, kūno anatomijos) sandarą, gamtinius veikimo mechanizmus, ir mokytis koncentruoti savo vaizduotę. Naudodami pranajamą, mes sukuriame trūkstamas realios konstrukcijos dalis, kurios remiasi jau egzistuojančios racionalios tikrovės pagrindu. Gydymas – “celitelstvo” – yra viena svarbiausių pranajamos panaudojimo krypčių.

Tikėjimo tema neatskiriama nuo pranajamos. Žmogaus kuriami minties vaizdiniai remiasi žinojimu, kuris ateina tikėjimo dėka. Pradžioje mes patikime, kad viskas susiklostys vienaip ar kitaip, o paskui šį tikėjimą mes paverčiame tvirtu įsitikinimu, žinojimu.

Praktinėje užsiėmimo dalyje mokėmės kvėpuoti raktikauliniu kvėpavimu. Mokytojas priminė, kad šis kvėpavimas vyksta pečių pakėlimo į viršų dėka. Raktikaulinio kvėpavimo praktikos padeda išvengti peršalimo ligų. Tuo pat metu pečių kilnojimas tarsi pumpuoja plazmą viršun, į galvos sritį, padėdamas atlikti perėjimą nuo minties prie veiksmo. Plazmos tekėjimas į viršutines čakras padeda vystytis vaizduotei, dvasingumui, norui tobulėti.

Kaip pagrindinę praktiką, Mokytojas pasiūlė visas kurso metu įvaldytas kvėpavimo technikas – kvėpavimą pilvu, krūtine ir raktikaulinį kvėpavimą; udžai kvėpavimą; dėmesio koncentravimą į pulsą – sujungti į vieną. Maloniu praktikos užbaigimu tapo trečiosios čakros pusiausvyros meditacija.

Užsiėmimo pabaigoje dalyviai dalijosi kvėpavimo praktikos ir meditacijos potyriais ir įspūdžiais. Praktikos poveikis pasireiškė skirtingai – nuo skrydžio, nesvarumo būklės pojūčio iki kvėpavimo ribotumo suvokimo. Visi dalyviai pažymėjo jėgų antplūdį ir pilnatvės jausmą.

 

Teksto autorius / Denisas
Nuotraukos / Tania
Tekstą vertė / Ingrida