• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Lietuva: Kursas Vilniuje – 2 diena

Antrąją proto lavinimo kurso dieną tęsėme vakar pradėtą pokalbių temą apie tikslus ir vertybes. Vienas iš kurso dalyvių uždavė klausimą: kaip atskirti „tikras“ gyvenimo vertybes nuo „netikrų“? Mokytojas kalbėjo, jog nėra tikrų ar netikrų vertybių. Yra tik žmonės, tarnaujantys savo pačių vertybėms arba kitų žmonių jiems primestoms. Jeigu tarnauji savo vertybei, tuomet jautiesi laimingas. Jeigu atlieki kažkokius veiksmus, skirtus kitų primestoms vertybėms pildyti, vadinasi tai darai tiesiog iš pareigos ar būtinybės ir tame didelės laimės ieškoti neverta.

Teoriškai, laimė galėtų būti tas kriterijus, padedantis žmogui atskirti jo paties vertybes nuo „netikrų“ – jam primestų. Tačiau praktiškai ne kiekvienas žmogus pasaulyje turi suformuotas savo paties vertybes. Realybėje dalis iš mūsų visą gyvenimą gyvename tarnaudami ne savo pačių vertybėms ir nepatiriame tos laimės, kurią gali suteikti tarnystė savo vertybėms. Tokie žmonės, tiesa, gali būti ir dažnai yra laimingi, tačiau jų laimė tuomet kyla ne iš savo vertybių pildymo, o iš savo fizinių poreikių tenkinimo, įgyvendinant kitų sukurtas vertybes.

Plačiau apie tai, bei apie Mokytojo duodamus konkrečius pavyzdžius siūlome pasiklausyti paskaitos įraše:

Praktinė užsiėmimo dalis vėl buvo kupina iššūkių, bet šįkart sėkmingai įvykdė užduotis trys iš keturių komandų. Po žaidimų vyko praktikos aptarimas, kurio metu Mokytojas akcentavo svarbą skaičiuoti, planuoti, naudoti savo intelektą atliekant išsikeltus tikslus gyvenime, vykdant gautas užduotis praktikos metu.

Vakaro foto įspūdžiai:

 

Straipsnį paruošė RJM Komanda