• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

FLAVONOIDAI

papildai_virsFlavonoidais vadinama augalinių pigmentų grupė, kuri labiausiai lemia daržovių, vaisių ir žiedų spalvą. Tačiau ne tik spalvą, bet ir naudą.

Šiuo metu yra žinoma apie 500 flavonoidų, todėl egzistuoja kelios jų klasifikacijos – katechinai, flavonai ir t.t. Patys svarbiausi flavonoidai – kvercetinas ir citrinas.

Kvercetinas – antikancerogenas ir antioksidantas. Jis padeda išvengti širdies ligų ir padeda sergant jomis. Kartu su vitaminu C flavonoidai mažina kapiliarų trūkinėjimą. Tai aktualu žmonėms, kuriems dažnai atsiranda mėlynės.

Citrino daugiausia:

  • citrusiniuose vaisiuose (apelsinuose, citrinose, greipfrutuose),
  • erškėčiuose,
  • juoduosiuose serbentuose,
  • nesunokusiuose graikiniuose riešutuose,
  • slyvose,
  • obuoliuose,
  • trešnėse,
  • vyšniose.

Kvercetino daug:

  • obuolių ir kriaušių odelėse,
  • kolrabi daržovėse,
  • svogūnuose,
  • vynuogių vyne ir sultyse.