Rinkitės daržoves pagal spalvą. Kiekvienos spalvos daržovės turtingos savitomis medžiagomis, o visos kartu aprūpina organizmą sveikata visai žiemai.
Baltos – kopūstai, svogūnai, česnakai, salierai – turi alicino, kuris žudo mikrobus.
Raudonos – pomidorai, saldūs pipirai, ridikai – turi likopeno, kuris stiprina prostatos veiklą ir turi antikancerogeninių savybių.
Žalios – lapinės salotos, brokoliai, špinatai, agurkai – turi daug liuteno, reikalingo regėjimo palaikymui.
Purpurinės – baklažanai, raudonieji kopūstai, raudonieji svogūnai, burokėliai – turi fenolio, kuris neleidžia gamintis vėžinėms ląstelėms.
Geltonos ir oranžinės – morkos, moliūgai, batatai, geltoni saldieji pipirai – turi karotinoidų, kurie saugo širdies ir kraujagyslių sveikatą.
Stenkitės, kad kiekvieną dieną ant stalo būtų visų spalvų daržovių.