• Guru

    Ar nori gauti Mokytojo dienos užduotį ?

Kraunasi ... Kraunasi ...

Kur Mokytojas Dabar?

Planetos šiandien

Audio įrašai

2022.10.10
Ришон-ле-Цион
Обсуждение практик. Обмен качествами. Распределение плазмы
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Плазменные практики. Экспертная чувствительность. Творческая деятельность
2022.10.09
Ришон-ле-Цион
Поэтапные действия на площадке

Projektas GYVENTI GERA

Respublikinė Jogos Mokykla   
Facebook/RJM    Youtube/RJM   Instagram/RJM

Receptai / Salotos su vištiena

Salotos su „MangoMajo“ vištiena, špinatais ir kriaušėmis

salotos-MangoMajo_mz-500x333

 INGREDIENTAI:

  • Špinatų, gražgarsčių ar kitų žalių salotų
  • 2 kietų kriaušių
  • saujelės vyšninių pomidorų
  • keptos vištienos „MangoMajo“ (jos receptą rasite ČIA)
  • Padažui:
  • 2 šaukštų Daumantų „MangoMajo“
  • 1 šaukšto natūralaus jogurto (arba liesos grietinės ar kefyro)
  • pusės didelės citrinos sulčių
  • vienos aitriosios paprikos

KAIP GAMINTI:

  1. Aitriąją papriką supjaustome labai smulkiais kubeliais (jei aštrumas ne jūsų draugas, tai galite jos ir atsisakyti, bet tikrai labai puikiai dera, nes reikia gi kažkokio spyrio).
  2. Supjaustytą papriką sumaišome su citrinos sultimis ir Daumantų „MangoMajo“ bei jogurtu (galite pasilikti šiek tiek paprikos gabaliukų pabarstyti ant viršaus). Dar į padažą įberiame truputį druskos.
  3. Nulupame ir supjaustome kriaušes, pusiau galite perpjauti ir pomidoriukus.
  4. Juostelėmis supjaustome „MangoMają“ vištieną.
  5. Didelėje lėkštėje išdėliojam špinatą arba žalius salotų lapus, tada nuluptas ir supjaustytas kriaušes, pomidoriukus, ant viršaus uždedame supjaustytą vištieną. Salotas pašlakstom tik ką pasigamintu padažu.

Tikrai raginu pamėginti.

Receptas paimta iš Beatosvirtuve.lt

ORNAMENT-4

Mieliniai blynai

Share2016-02-08-fe041c11db11fa829a6cd56f2dab7ba6092e1401d5e57f556a0f39590d1a6eee-Picture

8 asmenims

 INGREDIENTAI:

KAIP GAMINTI:

  • Į pašildytą pieną berti mieles, ištirpinti, berti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį, viską išmaišyti. Suberti miltus, gerai išsukti.

  • Kepti aliejuje pilant po du šaukštus masės. Apipilti medumi, pabarstyti uogomis.\

Receptas paimtas iš Receptai.lt.

ORNAMENT-4

Meduolinis namelis

12360080_10208047813899175_457442051348847494_n

INGREDIENTAI:

  • 250 g minkšto sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 150 ml auksaspalvio cukraus sirupo (galite keisti medumi)
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio malto kardamono ir imbiero
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 650 g miltų (ir dar šiek tiek)
  • Glajui:
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 200 g cukraus pudros
  • šlakelio citrinų sulčių

KAIP GAMINTI:

  1. Pasiruošiame namelio sienų ir stogo formas – mano siūlomas galite atsispausdinti čia.
  2. Kambario temperatūros sviestą gerai išplakame su cukrumi ir cukraus sirupu.
  3. Įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius, pasūdome ir išplakame elektriniu plakikliu.
  4. Suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla bus kietoka.
  5. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos iškočiojame maždaug 5 mm storio lakštus ir išpjauname pasirinkto namelio formeles (sienas, stogo šlaitus). Išpjauname ir duris, langus, jei taip nurodo jūsų namelio projektas.
  6. Formeles kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių arba kol švelniai paruduos. Iškepusias formeles paliekame atvėsti, tuo metu gaminame glajų.
  7. Kiaušinio baltymą išplakame elektriniu plakikliu, kad suputotų.
  8. Išspaudžiame šlakelį citrinų sulčių, nuolat plakdami dalimis suberiame cukraus pudrą. Masė turi būti tiršta, klampi ir vis tvirtėti, kad greitai ir patikimai sustingtų. Jei matysite, kad glajus skystokas, įberkite dar šiek tiek cukraus pudros.
  9. Glajumi sulipdome namelio sienas, naudodamiesi konditeriniu švirkštu jį dekoruojame.

Receptas paimtas iš portalo Beatos virtuvė.

Pagaminta rankomis nuotr.

 Untitled

ORNAMENT-4

Cukinijų ir morkų blyneliai

morkoscukinijosSU

2 asmenims

INGREDIENTAI:
•    1 vidutinio dydžio cukinijos;
•    2  –  3 morkų;
•    1 nedidelis svogūnas;
•    1 kiaušinis;
•    Kelių šaukštų miltų;
•    2 šaukštelių bulvių krakmolo;
•    Žiupsnelio druskos.
KAIP GAMINTI:
1.Cukinijas stambiai sutarkuokite. Palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys ir jas nusunkite. Tegu būna sausesnės cukinijos :)
2.Išvirkite morkas ir jas taip pat stambiai sutarkuokite.
3.Išplakite kiaušinį, sumaišykite su tarkuotomis morkomis bei cukinija, smulkiai pjaustytu svogūnu. Masę pagardinkite druska, įmaišykite miltus, bulvių krakmolą ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti ne skysta.
4.Kepkite nedidelius blynukus. Tiesa, aliejaus per daug nereikia, nes cukinijos jį labai mėgsta, todėl visą perteklių sugeria į save, bet kam gi gadinti tokius skanius blynelius su per daug riebaliukų?

Tikrai neverta :)

Receptas paimtas iš portalo Cukrinis avinėlis.

ORNAMENT-4

Ryžiai su chorizo ir krevetėmis a la paella

IMG_4617-632x370

Super greitas, super sveikas, skanus (visi naudojami riebalai yra iš chorizo) ir labai lengvai padaromas patiekalas…

 Ingredientai:

  • 120 g pikantiškos (aštrios) chorizo
  • 250 g karališkų krevečių (large king prawns)
  • 1 pipiros raudono, saldaus
  • 0.5 – 1 svogūno
  • 1 storos česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio raudonosios paprikos miltelių
  • 0.5 citrinos sulčių
  • 200 g daržovių mišinio (šaldytos daržovės: žirneliai, kukurūzai, šparaginės pupelės, morkos)
  • 100 g sugarsnap ir mange tout žirnių (ankštys žirnelių – labai skanios, žalios… Nežinau, kaip lietuviškai)
  • 140 g ryžių (nevirtų kiekis čia, žodžiu, nedidelė stiklinė)
  • druskos, pipirų

Kaip paruošti:

  1. Užkaisti vandenį, pasūdyti. Kai užvirs, supilti ryžius.
  2. Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, sudėti šaldytas daržoves, o likus minutei iki virimo pabaigos – žirnelių ankštis (sugarsnap ir mange tout).
  3. Kol verda ryžiai, chorizo supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į keptuvę (chorizo – mano manymu, geriausia dešra pasaulyje). Iš chorizo išbėgs užtektinai riebalų, kuriuose reikia pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tada minutėlę – smulkintą česnaką.
  4. Tada dėti pipirą, pakepinti keletą minučių, kad suminkštėtų.
  5. Tada paprikos miltelius ir krevetes mesti, kad šios tik sušiltų ir apliptų visu gėriu, kuris keptuvėje susikaupė…
  6. Jau ryžiai su daržovėm turėtų būti išvirę, taigi juos nupilti ir viską dėti į keptuvę. Viską pamaišyti, dar keletą kartų paragauti, ar ko netrūksta, įdėti druskos, pipirų ir citrinos pusės sulčių išspausti. Jei yra – dar petražolių smulkintų šast…

Ir viskas – paprasčiau nebūna

Receptas paimtas iš Beata virtuvė.

Lazanija su varške ir špinatais

lazanija-su-varske-ir-spinatais-513740ac75151Mariaus Žičiaus nuotr.

4 asmenims Užtruksite:

 Ingredientai:

Lazanijos lakštai 10-12 vnt.

Varškė 200 g

Kiaušiniai 1 vnt. trynys

Grietinė 2 valg. š.

Špinatai 500 g 400-500

Česnakai 2 skiltelės

Svogūnai 2 vnt.

Sviestas 2 valg. š. ir padažui 2 valg. š.

Pipirai 1 žiupsnelis ir padažui

Druska 1 žiupsnelis ir padažui

Džiovinti pomidorai 8 vnt. 6-8

Sūris 100 g tarkuotas fermentinis

Pienas 1 st. padažui

Miltai 1 valg. š. padažui

Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. padažui džiovintų žolelių mišinys

Kaip gaminti

1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska.

2. Puodelyje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolant maišydami pakepkite, tada po truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.

3. Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir įklokite du ar tris (priklauso nuo formos dydžio) lakštus. Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.

4. Ant lakštų tepkite sluoksnį varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais (kelis palikite ant viršaus).

5. Apibarstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Tada dėkite kitą lakštų sluoksnį, špinatų įdaro, vėl barstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.

6. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių. Patikrinkite, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimkite ir kepkite, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsinkite formoje ir tik tada pjaustykite porcijomis ir išimkite.

7. Tiekdami ant viršaus uždėkite džiovintų pomidorų.

Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė